Appels op de tafelsprei

Als violiste in het Metropole Orkest heb ik meegewerkt aan de opname van een CD met liedjes van Toon Hermans gezongen door anderen. Er stonden ook liedjes op waar niet het hele orkest bij nodig was of waar geen strijkers op mee hoefden te spelen. ‘Appels op de tafelsprei’ was zo’n liedje. De enige begeleiding bij de zang zijn piano en bandoneon en Mathilde Santing zong dit liedje.

CD

Eenmaal de CD thuis hoorde ik dit liedje voorbij komen. Het raakte me meteen. Ik kende het liedje totaal niet en de manier waarop zij het zingt in combinatie met de lieve tekst maakte dat ik dit liedje keer op keer heb beluisterd.

Dat was jaren geleden.

Computer

Met dat ik al mijn CD’s in de computer heb zitten en deze op shuffle staat kan het zomaar heel erg lang duren voordat alles wat er aan muziek inzit weer eens is voorbij gekomen. Zo was het dat pas vorige week ik dat liedje weer eens hoorde en meteen werd ik weer geraakt.
Het was toen geen moeilijke keus meer om me eens met dit liedje bezig te gaan houden.

Fouten

Van je fouten leer je en dat klopt. Elke keer word ik geconfronteerd met iets wat niet volgens wens is gegaan bij de opname. Ook komen er soms verrassende dingen voorbij.
Na de montage en plaatsing op You tube zag ik dat de resolutie van het opgenomen materiaal te wensen overlaat. Deze keer heb ik eens opgenomen met mijn iPhone maar daar had ik de instelling niet op 4K staan. Jammer dan, volgende keer beter en van geleerd.

Verrassing

Iets heel verrassends wat ik ineens hoorde was dat de plek bij de vijver, wat een ronde plek tussen bomen is met die vijver met riet in het midden, een akoestiek heeft. Dat ga ik een volgende keer nog eens uitproberen.
Een ander verrassend gebeuren is altijd hoe omstanders reageren. Nadat ik mijn viool had ingepakt bij de vijver kwamen er twee vrouwen naar me toe waarvan één er vroeg of ze het goed zag dat ik een viool bij me had. Een keertje voor twee personen publiek het liedje nog eens spelen doet geen pijn dus ik vroeg of ze daar interesse in hadden.

Het leverde weer een leuke opname op waar anderen die aan het wandelen rondom die vijver ook waren stil gaan staan en na afloop als een goed publiek applaudisseerden.

Wat ik me afvraag is hoe lang en hoeveel dagen het nog mogelijk gaat zijn om buitenopnames te maken. We zullen zien.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *