De vorm

Niet de norm maar de vorm is er. Huh, waar heb je het over?

Ruimte

Jaren geleden tijdens de eerste keer dat we een maand in Thailand waren was het er ineens. Ruimte, geestelijke ruimte. Overigens heeft het niets met Thailand te maken maar wel met een langere tijd aaneengesloten weg zijn. Weg van je huis met het gemak en tevens afleiding van al je spullen. Het gangetje van je dagelijkse leven. Mooi weer met prachtige uitzichten, prachtig groenblauw water en heldere luchten en heerlijke temperaturen zal ook zeker hebben meegewerkt. Er vielen blokkades weg en er kwamen allerlei inzichten en ideeën naar boven. In eerste instantie was ik daar gewoon blij mee maar met een computer binnen handbereik kon ik de ideeën omzetten in actie en kon beginnen. Ik dacht hierover na en kwam erachter waarom dit gebeurde.

Ideeën

Afgelopen keer waren we niet één maar zelfs drie maanden aaneengesloten weg. Naast dit feit was ik me thuis al aan het verheugen op wat er deze keer aan ideeënstroom zou komen, en die kwam. Later dan verwacht maar zeer welkom.

Gestopt met mijn orkestbaan, met het geven van Pilateslessen om voor mij duidelijke redenen, zat ik met veel energie en een vaag gevoel van ‘ik moet iets’. Ik dacht dat dit iets zou worden opgevuld als ik een baan kon vinden en me daarmee weer nuttig zou kunnen voelen. Die baan kwam er en al heel snel wist ik dat dit niet de invulling was die ik dacht te vinden. Ik wist en voelde dat ik veel te weinig van mijn wezen hierin kwijt kon. O ja, ik had best lol en deed mijn werk met plezier maar dit was niet wat ik moest doen.

Techniek

De reis was reden om de baan weer op te zeggen en daarna zou ik wel zien. Toen kwamen de ideeën in januari 2020. Met de ideeën kwamen echter ook de manco’s. De gaten aan kennis die moesten worden opgevuld. Kennis over fotografie aan zowel de technische invulling als de invulling van wat er op het plaatje moet komen staan. Omdat ik mijn eigen product ben vind ik ‘mijn plaatje’ dit het meest duidelijk maken. Dat betekent zelfportretten waarin het ‘zelf’ veel aandacht vraagt. Weer een kennisgaatje wat ingevuld moest worden aan techniek. Maar dat plaatje is slechts een binnenkomer naar waar het om gaat. Want waar het om gaat is muziek wat ik laat klinken door middel van mijn viool en wat moet worden opgenomen om te kunnen laten zien. Zien als in beeldend en daarmee in het verlengde van foto.

Kennis opdoen

Thuis gekomen wilde ik die energie laten blijven stromen wat niet eenvoudig was met andere temperaturen en kleuren van de dag. Gelukkig was het idee goed gekaderd en kon ik op meerdere vlakken aan de slag om ontwikkeling tot stand te brengen.

Tegenwoordig kun je zo enorm veel kennis opdoen op You tube en daar heb ik dan ook heel veel gezocht en gevonden. Minpuntje is wel dat hier heel veel tijd in gaat zitten maar tijd is nou net datgene wat ik heb. En de luxe om die tijd in mezelf te steken. Tevens kwam met Corona meer tijd beschikbaar of beter gezegd, minder tijdverlies aan eens hier naar toe gaan en dan weer daar naar toe. Ja, thuis is de tijd goed gebruikt.

De Vorm

Met het maken van mijn video deze week en dit zetten op YouTube, wat ook een eigen hoofdstuk is, kwam het ineens bij me binnen. De vorm is er en ziet er zo uit.

Liedje kiezen, uitproberen en studeren daar waar nodig en de structuur uit mijn hoofd kennen. Dit elke dag bijschaven voor maximaal een uur. Studietijd invullen met een cursus die kennis geeft op een terrein wat op dat moment het meest aan de orde is. Deze kennis op de apparatuur oefenenen en kijken waar ik tegenaan loop. Plek bedenken en bekijken waar ik wil opnemen. Tijdstip van opname bedenken in combinatie met drukte op die plek en aanwezig licht en eventueel overlast. Dag van de opname bepalen, kleding bepalen en over gaan tot actie. Daarna de technische kant van het verhaal omzetten naar een resultaat wat kan worden toegevoegd aan mijn kanaal en site.

De vorm en de gebieden die deze vorm bepalen zijn wat me gelukkig maken. Beeld, muziek en verhaal. Ik ben een gelukkig en tevreden mens.

Earth, Wind & Fire op viool

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *