Hallo, ik ben Keet

July 13, 2016

Enkele weken geleden vroeg een klant aan me of er ook Pilates voor kinderen is.

Dat zal er best wel zijn maar dan heb je meer te maken met iets wat op Pilates lijkt, was mijn antwoord. In die zin natuurlijk best leuk maar Pilates is meer dan een paar oefeningetjes doen.  Wil je de positieve effecten ervan bereiken dan zul je je moeten concentreren op een behoorlijk aantal dingen.  Dat is best veel verlangd van kleine kinderen.

Ze gaf echter nog niet op want haar kleine dochtertje was toch wel erg nieuwsgierig naar wat mama elke keer ging doen bij Pilates. Of ze haar dochter dan eens mocht meenemen. Natuurlijk mocht dat van me. Ik waarschuwde haar dat het voor haar dan wel een andere les zou worden. Daar was ze zich bewust van.

Vanavond was ze er, Keet.

Ze kwam de zaal nog net niet binnen rennen.  Heel even stond ze stil met een hand in haar zij en een gebogen been en nam het geheel in haar op.

Daarna sprong ze vrolijk in het rond en liep direct naar een matje toe wat al voor haar en haar moeder klaar lag.

“Stel je eens netjes voor!” zei haar moeder. 

Ze stond met haar blonde haartjes in een leuk vlechtje rond haar hoofd, haar witte t-shirt en zwarte turnbroek vrolijk en o, zo positief kijkend op haar matje en zei: “Ik ben Keet” en keek hierbij voldaan de andere dames en mij aan.

Een heerlijke houding van een meisje van 4,5 jaar die het prima vindt dat er anderen zijn maar voor wie het het allerbelangrijkst is dat zij er is, want nu gaat het grote feest beginnen.

Ze toverde bij ons allemaal een glimlach op het gezicht. 

De les ging beginnen en ik moest me inhouden om me niet alleen met haar bezig te gaan houden. Zo trots als een pauw lag ze op haar matje, keek herhaaldelijk naar haar moeder om te controleren wat ze moest doen en ze was geconcentreerd.

Af en toe kwam er een vrolijk gekir bij een oefening of een zacht commentaar dat ze het best wel moeilijk vond. Een commentaar waar meer dames het mee eens waren en wat ook zo is. Keet had dan ook niet de minste les uitgezocht. Nee, ze was direct op advanced niveau ingestapt. Haar moeder had af en toe een aanvulling of correctie voor haar maar kon zich gelukkig ook op haar eigen les concentreren. 

Bij de jacknife heb ik haar wat geholpen en wat is zo’n klein lichaampje dan licht en soepel. Vrolijke ogen die me aankijken en het spannend vinden wat ik met haar ga doen. 

Ik had een les bedacht met gebruik van magic circle, bal en core band. De bal scoorde het best bij Keet want ofschoon ze haar best deed om alle aanwijzingen op te volgen was het al snel duidelijk dat de magic circle en de core band toch echt te groot voor haar zijn. Het was aandoenlijk om te zien hoe ze haar best deed om de magic circle, dat grote ding, tussen haar enkels te klemmen

Aan het einde van de les nog wat balansoefeningen waarin ze goed scoorde. Weer enorm geconcentreerd om het voor elkaar te willen krijgen.

Of ze het leuk vond was de vraag na afloop. Nou en of vond ze het leuk.

Haar moeder vertelde dat ze, als Keet daar aan deed om niet te kunnen slapen vanwege spanning, dat aan de orde was geweest. De hele week heeft ze het erover gehad en vandaag had ze herhaaldelijk om de tijd gevraagd en voor eten hadden ze ook geen tijd want ze moesten naar Pilates.

“Pilates is leuk want bewegen is gezond”, zei ze.

Hou dat vast hoorde ik haar moeder nog zeggen.

Zou er een zaadje geplant zijn?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *