live chat

Het heeft wat gegrom gekost

De host waar ik nu zit, daar heb ik mijn Pilates-site ook gehost en als je er eenmaal klaar mee bent, dan heb je er niet zoveel omkijken meer naar dus wat mij betreft was ik ook tevreden met die host
Van mijn blogsite stel ik ook niet van die hoge eisen, af en toe een stukje tekst met een plaatje toevoegen, daar hoef ik niet een duur en vooruitstrevend programma voor te hebben. Dat reduceert de keus behoorlijk aan hosts en vooral aan prijzen. Ik besloot met mijn ‘oude’ host weer in zee te gaan en mijn domeinnaam te verhuizen.
Dat moet worden aangevraagd en doorgegeven. Ik besloot om dit hele proces half februari te starten, dan zou ik toch genoeg tijd hebben om per half april, de datum waarop de andere host zijn betaalde stekker eruit zou trekken, weer online te zijn. Anders, maar online en klaar om verder te gaan.

Het idee was leuk maar heeft niet zo gewerkt.
Ik ben tegen heel veel kleine dingen aangelopen die niet werkten. Een inlognaam die niet meer correspondeerde met een wachtwoord en het gegeven email adres waar de gegevens naar toe werden gestuurd. Dat dus als eerste veranderen en dan door.
Wel eerst betalen en dan installeren via de kennisbank waar inderdaad heel veel stappenplannen staan.
Voor mij betekent dat schakelen tussen twee browservelden om de te nemen stappen steeds te controleren. Je leest weliswaar Nederlands maar in feite ook weer niet en ik weet al lang dat wat zogenaamd heel erg logisch is, dat ik daar toch een andere logica op na houd. Ik moet dat dus heel goed, bijna per letter lezen. Niet erg, maar kost tijd. Weet ik, en daarom was ik ook half februari al gestart.
Ondertussen zitten we al lekker in maart.
De installatie lukt niet zoals er wordt omschreven. Daar kan ik alleen in verderkomen als ik deze foutmelding meldt via een ticketsysteem. Erg onhandig want dat betekent dat je voor dat moment weer klaar bent en minstens een dag kunt wachten op antwoord. Een ticketsysteem waar ze zelf van zeggen dat ze het proberen op dezelfde dag te beantwoorden binnen twee uur maar zo niet, dan toch zeker de volgende dag. In realiteit betekent het dat ik soms meerdere dagen heb gewacht, netjes als ik ben, voordat ik weer aan de bel trek.
Voor dit hele proces kon ik ook een tientje betalen waarmee het voor me werd gedaan, maar als het zo simpel was, een easy two minute installation, dan zou me dat toch moeten lukken?
De foutmelding werd uiteindelijk opgelost met dat ik het antwoord kreeg dat ze het zelf voor me hadden geïnstalleerd. Ok, erg lief, en dat zonder tientje. Nu dus verder.
Toch werkte het niet. Weer een ticket en twee dagen later antwoord dat ze dan mijn domeinnaam moeten overzetten naar hun server. Of dat ok is?
Ga je gang, en het liefst zo snel mogelijk, en of ze me willen laten weten wanneer het zover is zodat ik verder kan.
Toen werd het een hele week stil. In dit geval kwam dat goed uit met dat ik er zelf ook niet was. Daarna aan de bel getrokken en de dag erna te horen gekregen dat er inderdaad iets niet goed stond.
Hierna zou ik aan de gang kunnen met inloggegevens. Dat klopte voor zover dat ik inderdaad aan de ‘achterkant’ van mijn wordpress platvorm terecht kon.
Eenmaal daar is er heel veel wat je moet/kunt indelen naar hoe jij het hebben wilt. Het belangrijkst vind ik voor in het begin dat ‘hun’ welkomstbericht van ‘Hello Dolly’ verdwijnt. Ik had al nagedacht over de hoeveelheid pagina’s die ik op mijn site wil. Dat zijn er twee en misschien hooguit drie. Makkelijke handelingen om te doen en te publiceren tenzij het programma aangeeft dat het publiceren mislukt. Huh? Hoezo dan?
Nog eens wat geprobeerd met her en der klikken maar de uitkomst veranderde niet.
Terug naar de host.
Wel prettig dat de live chat werkte die middag en dat Harry me vriendelijk vroeg waar hij me mee kon helpen.
Van alles gedaan en op plekken geweest waar ik nog nooit was geweest en ook niet wil komen als in codetaal, maar goed als het alleen voor nu is dan zet ik die stap wel.
Helaas geen oplossing na deze langdurige chat waarin ik de klok zag kruipen naar 17.00 uur en ik nog andere plannen had. Stiekem hoopte ik dat Harry zou zeggen dat zijn dienst erop zat en ik me morgen weer moest melden. Niet lang daarna zag ik dat ze 24/7 hulp verlenen. Dat zou hem sowieso niet voor me worden want ik zat al met een partij enorm branderige kijkers in mijn oogkassen.
De volgende dag maar weer verder.
Ook de toen geboden oplossingen maakten geen verschil. Ineens schoot het me in gedachten, dat tientje. Dat stond ondertussen al in geen enkele verhouding meer tot de hoeveelheid tijd die ik hier al had ingestoken.
Ik vroeg ernaar en of dit een oplossing voor dit probleem kon zijn.
Dat was het zeker, was het antwoord.
Ik heb de toen opgestuurde factuur snel betaald en zie hier, back on track.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *