fly-over

Het zondagochtend- koffiemoment op bed

‘Heb je zin in koffie’
‘Ja, haal jij het?’

Heerlijk zo’n kopje koffie op bed. Kussentje achter de rug en nog niet direct in de versnelling hoeven schieten met aankleden en allerlei te verrichten acties.

Ik moest vandaag wel lachen om ons eerste gesprek van de dag. Het Nederlandse belastingsysteem kwam langs en we zaten er direct goed in.
Toen we de smaak te pakken kregen hadden we vier koppen koffie verder, om en om beneden gehaald, behoorlijk wat wereldproblemen, ook van gemeente-aard, aardig opgelost.

Het belastingsysteem maakte ons zoals gebruikelijk boos en gefrustreerd. Deze keer ging het om de subsidie voor elektrische auto’s tot €45.000,-.

Na een rekensom werd duidelijk dat deze niet is weggelegd voor Miep Modaal en dus werkt Miep mee in ons systeem aan het bekostigen van deze auto voor de meer welgestelde groep boven haar die de subsidie op deze auto helemaal niet nodig heeft.

Hoe kan het ook anders, Corona stak de kop op tussen onze koffiekoppen. ‘Hoe is de stand nu?’ vroeg ik Theo.
Italië werd genoemd met de maatregel dat 16 miljoen (!!!) mensen ‘een beetje’ in quarantaine gezet worden.
Een beetje? En Italianen iets regelen?

Ik moest direct aan dat grapje denken waarin 10 landen genoemd worden in een rangorde van beste en slechtste volgorde. Het gaat daarbij om de beste keuken, beste regelaar etc. Ik ken hem niet meer helemaal, maar in de Beste reeks staat Italië bovenaan als het om keukens gaat en Duistland als het om regelen gaat. In de Slechtste reeks is dat precies andersom.

Corona en de veiligste landen waar je nu kunt zijn dat zijn India, Pakistan en het midden Oosten. Niets aan de hand daar. Kun je zo naar toe. Helemaal blanco als je de kaartjes bekijkt.
Dan kunnen we direct wat luchtvaartmaatschappijen uit de brand helpen. Niks vloot aan de grond. Vliegen met die sigaren en wel met dubbele hoeveelheid. De onbesmette mensen lekker op vakantie sturen naar eerder genoemde landen. Probleem en op handen zijnde faillisementen opgelost.

Een ander probleempje is de huisvesting in Nederland. Het begint wat nijpend te worden.
Meer van plaatselijke orde is daarbij een weiland niet ver bij mij vandaan. Grootse plannen zijn geboren, al jaren geleden, om hier een prachtig watervilla (lees woonboot) park van te maken.
Twee probleempjes die hier echter de kop bij opsteken zijn dat dit weiland op een wel zeer giftig stukje grond, groen ligt te zijn en dat het lastig te ontsluiten is.
In de dagen van een chemische fabriek hier in de buurt in de jaren ’70 van de vorige eeuw, was dit stukje grond zeer gewillig in het ontvangen van wat slecht afbreekbaar vuil. De natuur is er nog steeds mee bezig maar het gaat niet snel.
Indammen en klei erop wordt als oplossing aangedragen tegen het gif en dat andere probleempje hebben wij even opgelost.
Het gebied ligt langs een fragiel B-weggetje wat al zwaar onder druk staat als we de omwonenden moeten geloven. Omwonenden die graag zelf met hoge snelheid hun huis over deze weg bereiken.
Een andere ontsluitingsweg is ook een lastige want dan moeten we door een natuurgebied wat behoort aan de grootste grondbezitter van Nederland, Natuurmonumenten.

De oplossing is simpel.
Een grote fly-over die start in Hilversum, moet gaan lopen boven de drukste provinciale weg van Nederland, de N 201.
Afslagen op deze weg naar s’Graveland, Kortenhoef/Loosdrecht, Vreeland, Loenen en Loenersloot om daarna een aansluiting te vinden op de A2.
Daar maak je een tolweg van en aanwonenden krijgen een kortingsabonnement hierop. Werkt met de Zeelandtunnel ook al jaren uitstekend.
Je kunt kiezen of je gebruik van deze weg maakt of niet dus de zeikerds die op alles wat te zeiken hebben ben je hiermee ook te snel af.

Natuurfanaten heb je ook niets mee te maken wat deze weg ligt boven de natuur. De natuur kan zijn welige gang gewoon gaan onder deze betonnen kolos.

Visuele vervuiling is ook niet aan de orde want we leggen direct zonnepanelen tegen dit bouwwerk aan. Is veel beter voor het milieu dan alle windmolens die geen reet opleveren maar niemand schijnen te storen. Van de opgewekte energie laat je die hele wijk lekker zijn patatten elektrisch op gaar koken.

En het mooiste van dit plan?

Je hebt weer wat huizen neergezet waar de gemeente en daarmee provincie aan zijn vluchtelingen-plaatsings-quotum kan voldoen.

Toen we dit allemaal hadden opgelost werd het tijd om aan serieuze dingen te gaan beginnen zoals opstaan.

2 Reacties

  • Patrick Kreuning

    Tja, een fly over over de Kortenhoefse plassen, lijkt me niet handig. Dan beter een weg aanleggen nabij de Zuidersluis.. Heeft ook weer wat minpunten, zoals dat het daar voor fietsers dan erg vervelend wordt. Dan maar een tunnel boren, en gelijk het gif weghalen als je dan toch bezig bent.

  • Rob

    Briljant. Het kost wat koffie, maar dan heb je ook wat. Helaas, de beste visionairs staan aan wal. Kunnen jullie niet een advies burootje beginnen: “The(o) Heuvel denkt met U mee”. Subsidietje van de genoemde gemeentes ertegen aan gooien en hoppa…….Goudmijn, wat ik je brom. En als het loopt snel een filiaaltje in Thailand openen. Nou, ik wist het wel.. Succes!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *