Hua Hin

February 20, 2018

Enige jaren geleden ben ik er voor het eerst geweest. Het plaatsje is bekend als de koninklijke badplaats. De eerste keer dat ik er kwam had ik me daar best wel iets moois bij voorgesteld. Dat viel tegen. Erg tegen. 
Vanaf Bangkok kun je het op meerdere manieren prima berijden. Er gaat een trein heen maar ook met de bus of taxi is het goed te doen. Het is zo’n ruime 200km vanaf Bangkok. 
Zodra je Bangkok hebt verlaten kom je op een 6-baansweg die ook af en toe 4-baans is. Alles rijdt daar, dus ook de Thaise brommer wat eigenlijk een motor is en eruit ziet als een scooter. Dat ding rijdt dan op de vluchtstrook. En ook rustig tegen gesteld want oversteken is nogal een klus. Dat is Thailand en dat wordt allemaal getolereerd. Goed opletten dus. 
Dat je in Hua Hin bent aangekomen zou je bijna niet merken want de 4-baansweg gaat gewoon door met dezelfde snelheid van het verkeer. Het valt op dat je in een plaatsje bent omdat je ineens stoplichten tegen komt en er veel meer bedrijvigheid en bebouwing is. 

De eerste keer dat ik hier verbleef schrok ik me rot. Mijn God, waar ben ik terecht gekomen? 
Veel overwinterende Nederlanders van allerlei pluimage. Ook die hier zijn gaan wonen. Het geeft een speciaal sfeertje. Niet direct één die ik verkies maar alles went. 
Misschien kun je de winkels je voorstellen die je hier vindt. Natuurlijk de Indiërs met hun kledingmaak-winkels. Heel veel massagesalons waarvan de dames bijna de hele dag werkeloos voor de salon buiten zitten. Zich opmaken, eten, wat kletsen maar vooral met hun telefoon in hun handen zitten. Ook heel veel eettentjes en hier wil dat zeggen dat je voor elke overwinterende burger wel een keuken uit zijn thuisland kunt vinden. 
Ook heel erg luxueuze resorts zijn hier te vinden net als super mooie golfterreinen. 
Chiva Sum is zo’n super wellness resort. Echt ongelooflijk wat je daar voor een verblijf moet betalen. Ik had eens een klant die zich Thais door mij wilde laten masseren en nog wel 2 uur achter elkaar want dat was haar zo goed bevallen bij Chiva Sum die keer dat ze daar twee weken was geweest en ook elke dag een lange massage had gehad. 
Ik was dus wel benieuwd naar Chiva Sum dat ik er naar toe ben gereden om het met eigen ogen te kunnen bekijken. Aan de wegkant rijd je er zo voorbij. Er ligt een drukke rotonde voor. Eenmaal op het grote terrein, wat loopt tot aan de kust, hoor en merk je van die drukke weg niet veel meer. De behandelingen kan ik niet beoordelen. Die zijn me te duur om uit te proberen. De sfeer is vergane glorie maar het zal allemaal wel. Ik wist genoeg. Om je een idee te geven, voor 5 nachten kost de goedkoopste kamer €4000,- en de duurste €14.500,-. Dan heb je nog geen hap eten of behandeling gehad. 
Naar een authentiek aandoend stukje Thailand moet je hier zoeken 

Thais toetje

en soms rijd je er ineens tegenaan en dan zie je een leuk eettentje wat een prima kwaliteit eten opdient en waar je zomaar een Thais toetje voor je neus krijgt 

als……toetje om je te laten proberen. Lief. 

Ik hou van Thailand en de Thai maar Hua Hin, daar hoef ik niet meer hin.  

Eén reactie

  • Rob Fruithof

    Raar hoor, wij zijn er juist gek op. Zijn er dit jaar voor de 2e keer voor een langere periode. (2 maanden) weer geweest. Een huis met zwembad gehuurd. Hebben er zelfs vrienden, die er permanent wonen. We vinden er met slechts 10 -15 auto minuten rijden de meest mooie natuur en het echte authenthieke Thailand met, jawel, de lekkerste Thaise eettentjes., waar we allebei gek op zijn. Maar je moet natuurlijk niet in het Shiva Sum resort zijn!. Jammer. Gemiste kans! Gr.oetjes (nu vanuit Vietnam) Rob F.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *