I want to be friends

Maart 2019

Social Media, je doet ermee wat jij leuk vindt. Dat geldt voor iedereen die op zo'n platvorm zich uitleeft. Die uitleven kan echter een andere zijn dan de jouwe.

I

Social media, je doet ermee wat jij leuk vindt en bent op dat platform wat jou het meest aanspreekt. Zakelijk kun je er ook van alles mee maar dan gaat het toch echt op werken lijken.

Sinds een jaar ben ik meer te vinden op instagram. Dat zou leuk zijn en meer om plaatjes gaan. Ik vind dit inderdaad leuk met de functie’s die het heeft en waarbij ik onlangs een andere functie heb ontdekt. Niets bijzonders hoor maar ik was daar gewoon niet mee bezig.

Het leuke van instagram vind ik de zoekfunctie waarbij je zoekopdracht wordt ingevuld met plaatjes. Lekker kijken en van daaruit eventueel mensen volgen. Het heeft me een korte tijd geleden zelfs een ontmoeting met een dame uit Zuid Afrika opgeleverd. Grappig toch?

Contacten zijn ook wereldwijd, wat je maar wilt eigenlijk, en ook instagram heeft een chatfunctie.

Sinds ik mijn facebook weer heb aangemaakt met vioolfoto’s zijn daar heel veel mannen ‘vriend’ van me geworden. Mannen die ik niet ken maar op basis van ‘weet ik veel’ vriend van me willen worden. Prima, als ik er maar geen last van heb en dat is niet helemaal zo. Soms heb ik een vriendschap bevestigd waarna er direct een messenger bericht komt om een uitgebreide chat te gaan beginnen. Dat start vaak met zwaaien en hoi en hoe gaat. Ik reageer hier meestal niet op waarop er één meneer wel heel erg in zijn wiek was geschoten en steeds zieliger ging reageren met als laatste of hij misschien te lelijk voor me was??!! Dat heb ik toen maar even recht gezet waarna hij zijn acties kon staken.

Ik ben daar dus voorzichtig mee want goedbedoeld terugzwaaien is bijna hetzelfde als vragen wanneer het neuken begint, om maar eens met de woorden van Yvonne Kroonenberg te spreken.

Maar dat is facebook.

Helaas is dat niet alleen op facebook, het is ook op instagram.

Sinds kort ben ik erachter wat dat pijltje rechtsboven betekent en zeker als daar een cijfertje achter staat. Blijkt toch zomaar dat daar weer een chatfunctie zit en er van allerlei man-achtigs contact met me wil.

Dit is tot dusver in het Engels geweest en een enkele keer was het Frans waar ik dan in Nederlands op reageer, gewoon om te kijken wat er dan gebeurt. Soms is het verrassend dat iemand toch ook Nederlands spreekt of zelfs een vertaal computer inschakelt. Meestal is het dan snel gedaan met het verlangen om te chatten.

Zo niet gisteren.

Er werd me netjes gevraagd of ik ook Engels spreek en ik besloot hier op te reageren. Een Deense arts, een surgeon doctor zoals hij het zelf noemde. Amerikaanse naam had hij vond ik, en hij was op contract voor de UN in Syrië,…..zei hij. Ik vond hem er niet Deens uitzien wat ik hem ook zei en waar hij tot twee keer toe niet op inging.

Om ook deze meneer even te testen vroeg ik hoe zijn Dutch was. Hij snapte niet wat ik bedoelde en reageerde met dat het ok met hem ging en wat ik bedoelde. Ik begon mijn smaak te pakken te krijgen en vertelde hem dat zijn Nederlands waarschijnlijk niet goed zou zijn en hij dat dan kon antwoorden. Gehoorzaam was hij wel want hij antwoordde daar netjes op waarop ik hem zijn eerste, verdiende punt gaf. Hij kon er niet om lachen. 

Toen ik hem vroeg waarom hij contact met mij wilde zei hij dat hij vrienden wilde worden en ideeën en inzichten met me wilde uitwisselen. Yeah right.

Ik kreeg er direct een beeld bij, hele ideeën en inzichten tikken met mijn ene vinger op dat toetsenbordje op mijn telefoon. Niet dus!

Na gevraagd te hebben wat ik deed, wat hij uit mijn profiel had kunnen halen en hij dus niet naar had gekeken, kwam dan toch de hamvraag. ‘Are you married with children?’

Netjes ja op geantwoord alhoewel ik niet mèt kinderen ben getrouwd. Ook deze grap ontging hem.

Hierna moest ik toch wel lachen want hij vond dat ik niet getrouwd kon zijn en kinderen hebben. Het paste kennelijk niet in zijn plaatje wat hij van mij had. Zelf had hij twee zoons, zijn vrouw was drie jaar geleden gestorven en zijn kinderen zaten bij zijn broer en zus in Denemarken,……. zei hij.

Ik kreeg een vaag antwoord op hoe lang hij al in Syrië zat en toen ik vroeg wanneer hij terug kwam was het antwoord: ‘very soon dear’. 

Dat was toch echt een tikkeltje te snel voor me waardoor ik er klaar mee was.

Heb hem verteld dat ik niet zijn ‘dear’ ben, dat ik niet op instagram zit om een nieuwe partner op te doen, noch te chatten, gelukkig getrouwd ben, hem een wonderful wife gun en hem veel succes wens deze snel te vinden, maar dat ik die niet ben.

???, was zijn antwoord.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.