kersttheepot

Ik kan u verzekeren

February 16, 2018

dat heeft niemand nodig, mevrouw. 


Het was niet het antwoord wat ik had verwacht en vond het een geniaal antwoord.
De man die me dit antwoord gaf, werkt in een winkel die je steeds minder tegen komt. Een winkel met serviezen, glaswerk, bestek en meer van dat soort spullen. “Leewin’s in Utrecht. Amos heet hij. 
Vroeger waren ze er in hulle en fulle en vond ik het enorm saaie winkels.
Mijn moeder ging er graag naar toe en als ik daar als meisje bij was dan wist ik, hier zijn we nog niet weg.

Ik had iets nodig, dat wil zeggen, ik wilde graag iets veranderen naar iets mooiers, naar iets met een veranderende smaak.
We hadden een nieuw bestek gekocht waar een prachtige vork bijzit. Die vork heeft ook heel mooi slechts 3 tanden. Het valt direct op en zal wel vallen onder, je vindt het mooi of niet.

Mooi vonden we het zeker, praktisch was iets anders. Er iets op leggen en er gelegd houden vergt oefening en dan nog is het een klein hapje. Niet erg en misschien zelfs heel gezond maar het moet wel leuk blijven, dat eten.

Laten we eens kijken of ze in deze serie misschien ook een vork met de gebruikelijke vier tanden hebben.

We moesten in Utrecht zijn en ik wist daar een winkel waar ze dat misschien ook zouden hebben.
Natuurlijk hadden ze het maar niet op voorraad. Het moest worden besteld en met wat geluk was het er dan de volgende week. Ze zouden er direct werk van maken.
De week erna was het er en we togen opnieuw naar Utrecht. Mooi weer dus op de ebike. Een prettig ritje.
Een gevaarlijke winkel want eenmaal binnen, en niet direct aan de beurt, liepen we wat rond en zagen weer iets anders wat aan de huisraad kon worden toegevoegd. Ook dit moest worden besteld waardoor we er een week later weer waren.
De winkel was nu in kerststemming gebracht en ik verwonderde me over het porselein in kerstsfeer. Mooi, dat zeker maar zijn er echt mensen die met kerst een ander bordje onder hun boterham en warme hap zetten?
Ik liep rond in een zijgedeelte van de winkel. Keek eens hier en daar naar. Zag iets ter grootte van een kleine, rode puntmuts staan, pakte het op met het idee dat het een peper- of zoutvaatje zou zijn met een “ach wat leuk, kijk nou”, het was echter totaal niets. Versiering voor de kerstdis en niets meer dan dat. Nodig of niet, het was allemaal mooi spul. Stuk voor stuk ondersteunend aan een warme kerstsfeer.

Ik rekende mijn bestelling af bij Amos met wie ik de paar keer dat ik in zijn winkel nu was geweest al menig leuk en informatief gesprek had gehad.
Ik zei dat ik nu echt klaar was met bestellen waarop hij zei dat hij dit betreurde
“Ofschoon ik je kerstservies echt heel mooi vind, heb ik dat toch echt niet nodig”.

Er viel een kleine stilte waarna hij zei:
“Ik kan u verzekeren, dat heeft niemand nodig.”


Zijn woorden bleven nagalmen n mijn hoofd. Wat een ontzettend mooi en gedurfd antwoord dacht Ik.

In januari ben ik teug gegaan en heb een kersttheepot gekocht. verjaardagscadeu van mijn moeder. Nu het ding wel heel zien te houden.  

Kersttheepot.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *