In de playboy

July 24, 2016M

In 1991 heb ik met mijn collega’s van het Metropole Orkest enkele concerten met Jasperina de Jong gegeven in het Concertgebouw Amsterdam. Dat was enorm leuk om te doen. Naast veel liedjes ook wat verbindende teksten of sketches wat het geheel hier en daar hilarisch maakte.

Er zat een sketch bij dat ze zich ergens over kwaad maakte, en dat kan ze goed…, ja zo kwaad dat ze zich ineens omdraaide naar het orkest, een viool uit de hand pakte van een collega, die op de grond gooide en het ding aan gort trapte.

De man wiens viool ze pakte was hier zeer goed voor uitgekozen. Een lange Oost-European die wat slaperig en zeer timide overkomt maar vlak hem niet uit, zowel op viool- als tennisgebied. Hij reageerde enorm flegmatiek bij het uit zijn handen rukken van de viool en stond hier wat verbouwereerd bij op. Natuurlijk was het in scene gezet en was het een “goedkoop viooltje” maar toch. Het beoogde effect was er elke keer in de zaal.

Naast deze concerten hebben we ook een CD  met haar opgenomen, “Tour de Chant” en daar staan prachtige liedjes op.

Eén van die liedjes heet “Playboy”.

Nu herinnert mijn huidige Pilateslesven me regelmatig aan dit liedje omdat de dame bij wie ik train bij een bepaalde oefening refereert aan een nogal “open” pose die het goed zou doen in de “Playboy”. Ik zie en hoor dan eerst dat liedje en denk aan de tekst, aan Jasperina en aan de concerten met haar. Die pose kan me gestolen worden want de tekst is vele malen leuker.

Hier een couplet en refrein:

Goedemorgen, goedemorgen
Mompelt iedereen op straat
Dat is die dus, die met zonder dus
In de je-weet-wel staat
Overal voel ik ze kijken
Voel ik al die ogen gaan
En ik durf niet meer te vragen
“Zeg, heb ik iets van je aan?”

Met heel m’n hebben en m’n houen in de Playboy
Met hier wat hijsen, daar wat douwen in de Playboy
Met zo’n hitsig interview ernaast
Ik heb in bed totaal geen haast
Ik hou van wat geduld, een goed moment, de juiste sfeer
Zodat m’n man kan zeggen: Ja, dat klopt wel ongeveer
Maar moest ze dat nou toevertrouwen aan de Playboy
Ja, moest ze dat nou toevertrouwen aan de Playboy

Ze zingt en declameert de tekst maar ook de muziek spreekt tot de verbeelding.

Het bewuste liedje begint bij 31.20, mocht je niet alles willen bekijken, wel de moeite waard.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *