It started with…

Ken je dat liedje nog van Hot Chocolate? It started with a kiss. Dat komt altijd in mijn gedachten als ik aan iets moet denken en probeer te achterhalen hoe het nou is gekomen.

Dit begon in Bangkok in december 2019.
Toen was ik nog helemaal tevreden met mijn iphone 8plus op creatief gebied. Mooie foto’s maakte hij en leuk om een videotje mee te maken. Het kon allemaal.
Ineens zag ik een cameraatje/apparaatje voorbij komen wat er nog veel praktischer uitzag. Met dat ik het leuk vind om te filmen wat indruk op me maakt leek me dit apparaatje een stuk handzamer.
De DJI Osmo Pocket. Een kleine gimbal met 4k camera. Het zei me toen niet al te veel maar met internet als vriend ging ik reviews lezen en bekijken en heb het apparaatje uiteindelijk gekocht.

DJI Osmo Pocket

Handig dacht ik toen. De grote iphone waarbij ik altijd enorm geconcentreerd ben om hem niet uit mijn handen te laten vallen als ik iets film, kon nu thuis blijven. Dit handzame apparaatje was zijn opvolger.
En toen begon het.

In zo’n review zag ik dat je je telefoon ook kon aansluiten op de Pocket, dan het grotere scherm kon gebruiken van je telefoon plus de bijbehorende app waarmee je natuurlijk weer van allerlei leuke dingen kon doen. Tevens was het met deze app ook heel handig om direct het gefilmde te delen op facebook, instragram of hoe je iets ook maar wilt delen.
Bij het uitproberen hiervan bleek echter dat dit niet op een iphone mogelijk is. Ik ben er nog voor terug gegaan naar de winkel omdat de verkoopster me toen op haar telefoon liet zien hoe je dat moest doen.
Ook niet erg werd me verteld want dan moest je het gewoon downloaden op je telefoon en van daaruit kon je dan delen waar je wilde.

Enigszins teleurgesteld over deze tussenstap, want ik had nu toch mijn telefoon weer erbij nodig, ging ik aan de slag. Dat ging twee of drie keer goed en toen kwam er een melding dat mijn geheugen vol zat.
Van de Pocket werd ik toen naar de instelling van mijn telefoon gestuurd. Het zoeken begon hoe ik dingen kon verwijderen om weer meer opslagcapaciteit te krijgen.

Ik kreeg met al het opruimen van apps en foto’s niet echt veel ruimte erbij en besloot eerst mijn laptop maar als ‘hub’ te gaan gebruiken voor de Pocket. Ook daar kreeg ik na enkele keren de melding dat ik geen opslagcapaciteit genoeg had. Op mijn computer kon ik gelukkig veel meer weggooien maar er was ondertussen een duidelijk signaal bij me binnen gekomen.
De meest voor de hand liggende stap was om meer opslagcapaciteit erbij te kopen.
Voordat ik dat deed heb ik ook hier eerst het internet maar over geraadpleegd en kwam erachter dat dit wel simpel klinkt, maar als je niet het nodige aanpast in je telefoon, je er in eerste instantie niets mee opschiet.

Met dat ik deze tussenstap via telefoon of computer moest nemen om een filmpje ergens neer te zetten, kreeg ik ook te maken met monteren. Natuurlijk had ik de keus om dit simpel te houden en te volstaan met begin en eind van het filmpje op te schonen en het daarbij te laten, maar omdat het al snel om meerdere filmpjes ging van een dag rondlopen met de Pocket, zou monteren toch de beste keus zijn.

Wat gaan we daar dan voor gebruiken en hoe werkt dat?

Ik had al eens eerder naar imovie gekeken, het apple programma hiervoor wat al aanwezig was in mijn computer, maar zag toen het voordeel nog niet om me hierin te verdiepen.
Nu was het de beste keus die ik kon maken.


Hupla, weer you tube opstarten en kijken wat ik daar allemaal kon vinden.
Nou, dat is veel, heel veel, en dat is geweldig, maar hoe maak je een keus met waar je als eerste naar gaat kijken?
Tevens krijg je zoveel meer aangereikt dan waar je in eerste instantie maar in bent geïnteresseerd namelijk, hoe werkt dit programma?

Dat riep weer allerlei andere creatieve invullingen bij me op.

Ik ben nu zover dat ik het idee, wat toen op het punt stond geboren te worden, vorm te gaan geven. Mezelf, buiten, vioolspelend op te nemen.

De eerste microfoon, weliswaar met draad, is binnen, het stuk wat ik wil gaan spelen en de locatie heb ik ook uitgekozen, ik ga beginnen.
Tevens is dit de geboorte van mijn nieuwe vioolinput en verandering van de site.

Violisteschrijft gaat over naar ViolinAmore.Het begint met wat ik wil laten zien en de vormgeving van de site zal steeds meer gaan volgen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *