Lady smalls

Wat zegt ze nou? Lady smalls?
Ik was een filmpje aan het bekijken van een dame uit Zuid Afrika. Op latere leeftijd is ze model geworden, grijs en al. Het schijnt een wereld op zich te zijn met dat grijs worden. Hoe dan ook, het is een leuke dame om te volgen via social media.
Ze vertelde dat je niet al teveel eisen moet, kunt of mag stellen aan de ruimte die je wordt toegewezen om je om- of aan te kleden voor een modeshow. Mannen en vrouwen gewoon bij elkaar en als vrouw sta je dan daar in je ‘lady smalls’.
Ik had deze uitdrukking voor ons meer uit de kluiten gewassen ondergoed nog nooit gehoord en vond het zo very British klinken. Heerlijk. Die ga ik nooit meer vergeten. Tevens bracht het een voorval omtrent een eigen lady small omhoog.

In Hilversum zit er in het centrum al heel lang een lingeriezaak. Daar waren ze heel lang de enige in en ze overleven nog steeds.
Omdat ze het mooie spul verkopen en daar dus de enige in mijn buurt in waren, ging ik daar eens naar binnen om iets aan te schaffen.
Een hele beleving was het en ik kan niet echt zeggen dat het een prettige was.

Een bh is zo’n ding met zijn praktische kanten. Dat praktische kun je ook nog opfluffen richting delicaat waarmee je in heel mooi spul terecht komt. Je kunt bijna stellen dat hoe kleiner het wordt, hoe duurder en in zo’n specifieke winkel is men niet terughoudend in het je aanbieden van heel mooie spullen. ‘Ik heb nog iets voor je mee genomen,’ of ‘pas deze eens’, wordt er dan tegen je gezegd.

Ik had een bh nodig en wilde een mooie en die specifieke winkel was de aangewezen plek daarvoor. Na een hele reeks gepast te hebben, waarbij de dienstdoende dame zonder terughoudendheid de zijkant van mijn borsten de cups in boetseerde, maakte ik mijn keus. Gezien de prijzen bleef het ook bij één bh.

Dat wat voor een bikini geldt, geldt ook voor de bh. Hij is onderdeel van een setje, zo wil men je laten geloven. Zo’n setje wil zeggen dat er een bijbehorend slipje bij zit en tegenwoordig kun je dan uit meerdere vormen slips kiezen. Het heeft de mooiste namen maar gaat van slip waar driekwart van de bil in bedekt is tot en met iets waarover je je verwondert dat het nog is aan te trekken.
De verkoopster vond dus dat ik nog een slip moest kopen, iets waar ik zelf heel andere gedachten over had. Er kwam een lang verhaal over dat ik het zo moest zien dat het niet zomaar een bh en een slip was maar het was lingerie en daarmee het laatste wat ik uit zou trekken. Ik weet niet wat deze dame in gedachte had met waar ik elke avond voor het naar bed gaan zou zijn en haar uitleg over de charme van het bij elkaar passende setje wuifde ik dan ook oerhollands weg met dat deze charme dan maar hooguit één dag charmant was omdat dan de slip in ieder geval de was in ging.

Dat had ik niet moeten zeggen want ze trok op slag wit weg, bekeek me bestraffend aan en zei onthutst: ‘ De was? U gooit het toch niet in de wasmachine? Dat moet u in een handwarm sopje op de hand wassen. En als u dat nou doet voor het naar bed gaan dan is het de volgende dag droog en kunt u het opnieuw dragen.’
Ik probeerde een beeld te krijgen bij hoe mijn laatste minuten voor het betreden van mijn bed er dan zouden uitzien. Eerst zou ik dus een heel speciaal gevoel moeten krijgen bij dat laatste wat ik die dag uit zou trekken om vervolgens een emmer te gaan vullen met handwarm water, een fles met speciaal sop te pakken voor delicate spullen. Daarna zou ik dan poedelnaakt en gehurkt voor die emmer mijn slipje schoonschrobben, uitspoelen, uitknijpen en ophangen om pas dan eindelijk mijn bed in te kunnen.

Nu was het mijn tijd om onthutst te kijken. Ik heb mijn bh afgerekend en ben er sindsdien nooit meer naar toe gegaan. De winkel zit er nog steeds en daarmee blijf ik me dit voorval herinneren. Gelukkig zijn ze niet meer de enige.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.