The one thing

Ken je dat boek, the one thing? Door social media las ik iets over dat boek wat me aansprak en heb ik het opgezocht.
Waar het boek over gaat is dat je ‘to do’ lijst beter toegespitst kan zijn op dat ene ding wat je die dag echt moet doen. Beter en effectiever dan meerdere dingen proberen af te krijgen.

Mijn one thing

Deze week was dat het boek wat ik over fotograferen had gekocht. Ik heb het geconcentreerd doorgewerkt en ben gaan oefenen. Het laatste hoofdstuk in dit boek gaat over ‘zien’. ‘Voor een geweldige foto moet je stoppen met kijken en beginnen met zien’, wordt er gesteld.
Dat heb ik geprobeerd en dit is wat ik zag.

Noord-Korea

Mijn overbuurman die zichzelf een kapsel naar Noord-Koreaans model heeft aangemeten en bezette bankjes. Daar waar een bankje in de afgelopen jaren bijna altijd leeg was, dat je je afvroeg waarom er daar eigenlijk een bankje stond, zijn ze nu bijna allemaal bezet. Ik realiseerde me dat het effecten zijn van onze lock-down die heel specifiek zijn voor deze tijd. Een beetje vergelijkbaar met de periode van de autoloze zondagen in de jaren ’70 wat zeer bijzondere plaatjes heeft opgeleverd.

Opmerkelijke dingen

Ik hoop dat we over niet al te lange tijd kunnen terugkijken met verbazing naar deze tijd, en kunnen lachen om de opmerkelijke dingen die gebeuren.

Studeren onder de A9


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *