Wat doe je er nog mee?

Enige tijd al gaat het door mijn hoofd, waarom hou ik deze site nog in de lucht?
Ik lees wel eens iets terug als ik op mijn mijn site bezig ben. Zo ook onlangs.

Ik was weer even terug in Thailand en kreeg contact met mijn gevoel van vorig jaar.

Ineens kwam er ‘iets’ boven wat maakte dat we onze reis afbraken en de wereld 180 graden draaide.

Voor het eerst maakte ik dingen mee die totaal nieuw waren, en niet alleen voor mij. De hele wereld zat in datzelfde schuitje. Een lockdown, wat is dat? Hoe werkt dat? Ik herken mijn positieve gevoelens van vorig jaar. Het weer open gaan van onder anderen kroegen en mijn gevoel erbij van dat het allemaal wel weer goed komt.

Iets waar ik vorig jaar grote vraagtekens bij had was onder anderen hoe deze economische schade voor veel bedrijven opgelost moest worden. Het is zeer prettig dat we in een systeem leven dat er steun geboden kan worden en dit later weer wordt ingelopen, maar dat de kosten hiervan toch wel erg zouden oplopen kon ik me voorstellen.

Hoe anders is het een jaar verder? De economie? Het schijnt allemaal geen bezwaar te zijn. De miljarden verdwijnen als sneeuw voor de zon. De verantwoordelijke en ondertussen demissionaire minister lapt zelfs een uitspraak van de rechter aan zijn laars. Ondertussen is de economie iets waar ik niet meer over nadenk. Mijn opa had een mooie uitspraak hierover. Hij zei: ‘als je het met geld kunt betalen, is het niet duur.’ Nee, wat me nu bezig houdt gaat veel verder dan geld of economie.

Ook mijn positieve gevoel van dat het allemaal wel weer goed komt moet ik vanuit een ander vaatje bijvullen. Een vaatje wat in ieder geval niet positief gevoed wordt door overheid en media.

Ik ga het allemaal niet benoemen maar dat waar we vorig jaar tegenaan keken en nooit voor mogelijk hadden gehouden, met zijn allen helemaal niet, dat is waar we nu middenin zitten en het is inderdaad ongelooflijk.

Als je een vergelijking met de tweede Wereldoorlog maakt en het noemen van een extern bewijsstuk wat getoond moest worden om deel te mogen blijven uitmaken van een samenleving, dan krijg je een dikke trap onder je reet.

Toch is dit wat er gebeurt en krijg ik hiermee antwoord op heel veel vragen die je achteraf hebt bij hoe dat allemaal heeft kunnen gebeuren toen. Het zit in ons, en ook een uitspraak als ‘de geschiedenis herhaalt zich’ bewijst waarom deze uitspraak nog steeds van toepassing is. We leren er niets bij.

Logica die me ontgaat bij:
‘De Nederlander heeft groen licht gekregen om ineens op vakantie te mogen van ’s lands leugenaar terwijl het land aan het eind van de diepte van de rode kleur zit.

‘De Duitser die wordt opgeroepen om vooral terug te komen vanuit dit zeer gevaarlijke land?’

En dan straks bij terugkomst van de eigen bevolking weer testen, een piek in de positieve uitslagen meten en hier maatregelen op maatstaven?

Het ‘samen’ en ‘je doet het voor een ander’ heb ik meerdere keren met een zucht van verlichting door mensen horen uitspreken in de vorm dat zij zich nu beschermd voelen en het hiermee vooral voor zichzelf hebben gedaan.

Vind ik prima.

Je moet jezelf namelijk helpen anders heb je niets om een ander te helpen. Iets wat je bij elke vlucht aan het begin verteld wordt, eerst zelf dat masker opzetten en dan pas bij je kind of wie dan ook die je wilt helpen.

Niemand is verantwoordelijk voor mijn gezondheid en de overheid al helemaal niet. Als dat zo zou zijn dan zouden de zakken chips en dergelijke duurder zijn dan een kilo appels of verse groente en helaas, wil je hier nog enigszins wat gezonds je lichaam in krijgen dan ben je daarmee duurder uit dan al het voorverpakte materiaal.

Geen logica hierin aanwezig voor mij.

Mijn site en domeinnaam is opgezegd. Het schrijven wordt hierbij iets voor mezelf.

Dank aan degenen die de moeite hebben genomen, of nieuwsgierig genoeg waren om te lezen wat mij bezig hield.

Ik wens u veel gezondheid toe en sterkte in het overleven op de woelige golven waarmee we worden geconfronteerd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *