Zwart plafond

Sinds enige maanden ben ik werkzaam bij een makelaar. Binnendienst wordt het genoemd maar je mag het ook office management noemen. Heerlijk alleen in de ochtend en lopend er naartoe kunnen. Dat op zich vind ik al een luxe.

Zomer 2018 heb ik me te pletter gesolliciteerd. Naast dat het hilarische dingen met zich meebracht leverde het geen baan op. Nog niet eens een vakantievervangende invulling van receptioniste die vooral moest onthouden hoe het koffiezetapparaat werkt en dat plastic planten geen water nodig hebben. Niets, nada, wel een leuk gesprek maar daar moest ik het mee doen.

Waarom werken vraag je je misschien af. Het overviel me en ik kon het niet meer van me afzetten dat ik enorme zin had om mijn gedachten op een andere manier aan te spreken en in te zetten.

Hoe schrijf je een vlammende en vooral opvallende motivatiebrief of pas je je CV dusdanig aan dat men denkt met God op aarde, loslopend en vangbaar voor deze functie, te maken te hebben.
Het internet is je beste vriend, menig guru of coach probeert je binnen te slepen met de beste tips om…. Ik ben er voor gaan zitten heb de tips stuk voor stuk toegepast en mijn CV geprobeerd schoon te poetsen van al te veel muziek. Iets wat niet makkelijk was want je hebt toch wel iets gedaan na de middelbare school? Maar daar zijn oplossingen voor. Zo kun je ervoor kiezen om in plaats van een chronologische- een vaardigheden-CV te maken. Dan begint het lezen van je CV met alles wat je kunt en niet wat je al hebt gedaan. Heel handig in mijn geval.

Nadat ik daar behoorlijk wat werk van had gemaakt, stuurde ik beide stukken op als sollicitatie naar een functie en zowaar, er kwam een telefoontje. Ik kreeg met een lief stemmetje aan de andere kant van de lijn te maken, het had zo mijn dochter kunnen zijn. Ze was enthousiast geworden van mijn CV. Later begreep ik dat dit jargon is voor de recruiter en dat ze dat allemaal zeggen. Het leverde een leuke ontmoeting op en ik zag dat koffiezetapparaat al lonken nadat ik de lichtknopjes in het desbetreffende kantoor had weten te vinden. De baan werd het niet want ze hadden naar verluid een interne oplossing weten te vinden.

Na een zomer met heel veel sollicitaties, had ik mijn buik er wel van vol. Ik ben weer overgestapt op de indeling van de dag met mijn eigen dingen, totdat die collega uit de Vegas Strings me vroeg of ik nog op zoek was.

Je weet het want het wordt zo vaak gezegd, maar zie het maar voor elkaar te krijgen, de weg die loopt via-via. Ik kon direct beginnen na een leuk gesprek met de makelaar.

Huizen hebben mijn aandacht sowieso en ik heb al meerdere keren in Vlissingen, Friesland en de Achterhoek gewoond. Effectief bleef het echter Kortenhoef .

Het allerleukst vind ik dat ik weer een ministukje maatschappij te zien krijg in de vorm van een werkomgeving. Zo zou je toch verwachten dat als je je huis wilt verkopen, hiervoor naar een makelaar gaat, je elke geïnteresseerde met open armen verwelkomt. Ook het advies van de makelaar ter harte neemt dat een bepaalde kleurstelling van je huis de verkoop niet versnelt en het slim is om dit aan te passen.
Toch zijn er mensen die hier hun eigen ideeën op na houden en daarmee vasthouden aan dat, in hun ogen, prachtige zwarte plafond in de badkamer en dit echt, maar dan ook echt niet gaan veranderen. Ook heb ik hen al meerdere keren horen zuchten dat die geïnteresseerden toch wel op een heel onhandig uur komen om 16.00 uur maar ja, als het moet dan moet het maar.

zwart plafond

Het kan verkeren en ik verheug me alvast op meer.

2 Reacties

  • Lung Heng

    Dag Marianne,

    Fijn dat de site het weer doet en jij ook. Leuke onderwerpen en zo’n zwart plafond vind ik helemaal niet zo gek. Je ziet er geen spinnenwebben op en zo. Iets om over na te denken. Wat die BBQ column betreft. Een taalfoutje als je dit waardeert: de alinea die begint met: “de eigenaresse” moet het laatste woord vermeldt met dt zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *